Gratis100% kosteloos
Beste waardeHoogste bod
Gratis transportIn heel België
Direct GeldBetaling contant of per bank
ProfessioneelVeilig en snel
VeiligAl sinds 2003

Wat te doen als uw auto niet start? Een complete gids

auto wilt niet startenHet is een scenario waar elke autobezitter wel eens mee te maken heeft gehad: u stapt in uw auto, draait de sleutel om, maar er gebeurt niets. Uw auto start niet. Dit kan niet alleen frustrerend zijn, maar ook leiden tot onverwachte vertragingen en zorgen over mogelijke reparatiekosten. In deze gids zullen we de meest voorkomende redenen waarom een auto niet start bespreken en praktische oplossingen bieden om deze problemen aan te pakken.

Een niet-startende auto kan verschillende oorzaken hebben, variërend van een lege accu tot mechanische problemen. Door de onderliggende oorzaak te begrijpen, kunt u beter voorbereid zijn om het probleem zelf op te lossen of te weten wanneer u professionele hulp moet inschakelen. Deze gids biedt een stap-voor-stap benadering om de oorzaken te identificeren en effectieve oplossingen te vinden, zodat u snel weer de weg op kunt.

Laten we beginnen met het onderzoeken van de meest voorkomende redenen waarom een auto niet start en wat u kunt doen om deze problemen te verhelpen.

Ontvang Direct een Gratis Bod

Waarom start mijn auto niet?

Het niet kunnen starten van je auto kan verschillende oorzaken hebben. Het begrijpen van de symptomen en signalen kan je helpen bij het identificeren van het probleem en het nemen van de juiste stappen om het op te lossen. Hieronder bespreken we de meest voorkomende oorzaken en de bijbehorende symptomen.

Algemene symptomen en signalen

Wanneer je auto niet start, let dan op de volgende symptomen en signalen:

Door aandacht te besteden aan deze symptomen en mogelijke oorzaken, kun je sneller en effectiever de reden achterhalen waarom je auto niet start. Het is altijd een goed idee om regelmatig onderhoud te plegen en waarschuwingssignalen serieus te nemen om grotere problemen te voorkomen.

Oorzaken en oplossingen voor een niet startende auto

Een niet-startende auto kan verschillende oorzaken hebben. In deze sectie gaan we dieper in op specifieke situaties en bieden we oplossingen voor elke situatie.

2.1 Problemen met de Accu

Een veelvoorkomende reden waarom een auto niet start, is een probleem met de accu. Hieronder worden enkele specifieke situaties besproken:

Lampen branden, maar de motor start niet

Tikkend geluid bij het starten

Accu leeg

2.2 Startmotor problemen

De startmotor is verantwoordelijk voor het starten van de motor. Problemen met de startmotor kunnen ervoor zorgen dat de auto niet start.

Klikgeluid bij startpoging

2.3 Ontstekingsproblemen

Versleten en vervuilde bougiesDe ontsteking is essentieel voor het starten van de motor. Problemen met de ontsteking kunnen voorkomen dat de motor aanslaat.

Bougie problemen

Ontstekingskabels

2.4 Brandstofgerelateerde problemen

auto start niet brandstoffilter Zonder voldoende brandstof kan de motor niet draaien. Problemen met de brandstoftoevoer kunnen het starten van de auto verhinderen.

Lege brandstoftank

Verstopte brandstoffilter

Problemen met injectoren

2.5 Elektronische storingen

Moderne auto’s hebben complexe elektronische systemen die het starten kunnen beïnvloeden.

Problemen met de boordcomputer

2.6 Sleutel- en startonderbreker problemen

Vervanging de batterij autosleutelProblemen met de sleutel of de startonderbreker kunnen ervoor zorgen dat de auto niet start.

Lege batterij autosleutel

Defecte startonderbreker

2.7 Andere veelvoorkomende problemen

Auto start niet lang stilstaanEr zijn nog andere, minder vaak voorkomende problemen die het starten van de auto kunnen verhinderen.

Geen stroom

Auto start niet na lang stilstaan

Verkoop Uw Auto Vandaag Nog

Ratelend geluid

Motorproblemen

Door deze specifieke situaties en oplossingen te begrijpen, kun je beter voorbereid zijn om een niet-startende auto aan te pakken en de juiste maatregelen te nemen om weer op weg te komen.

Samenvatting van oorzaken en kosten

Oorzaak Geschatte Kosten
Probleem met accu of kabels €150 – €300
Accu levert niet voldoende stroom €100 – €200
Verlichting aan, defecte dynamo €200 – €400
Defecte startmotor of relais €150 – €700
Versleten of vervuilde bougies €100 – €300
Beschadigde ontstekingskabels €50 – €150
Lege tank €10 – €70
Verstopte brandstoffilter €80 – €150
Defecte of verstopte injectoren €200 – €1000
Elektronische storingen €50 – €200
Lege sleutelbatterij €30 – €100
Defecte startonderbreker €100 – €500
Hoofdzekering of elektrische storing €30 – €100
Langdurige stilstand €50 – €500
Versleten distributieriem €1500 – €3000
Geblokkeerde motor €2500 – €6000

Ontvang Meteen Geld Voor Uw Auto

Preventieve maatregelen en onderhoudstips

Het voorkomen van startproblemen bij je auto is vaak beter dan het genezen. Door regelmatig onderhoud en enkele preventieve maatregelen te nemen, kun je de kans op een niet-startende auto aanzienlijk verkleinen. Hier zijn enkele tips en aanbevelingen om je auto in topconditie te houden en startproblemen te voorkomen.

4.1 Regelmatig Accu-onderhoud

accu spanning controleEen goed functionerende accu is cruciaal voor het starten van je auto. Hier zijn enkele onderhoudstips:

4.2 Brandstofsysteem onderhoud

Een goed werkend brandstofsysteem is essentieel voor een probleemloze start:

4.3 Onderhoud van het ontstekingssysteem

Een goed werkend ontstekingssysteem zorgt voor een betrouwbare start:

4.4 Elektronische systemen en sensoren

Elektronische storingen kunnen startproblemen veroorzaken. Zorg ervoor dat de elektronica van je auto goed functioneert:

4.5 Algemene onderhoudstips

Naast de specifieke onderdelen, zijn er ook algemene onderhoudstips die je kunt volgen om je auto in goede staat te houden:

Door deze preventieve maatregelen en onderhoudstips te volgen, kun je de kans op startproblemen bij je auto minimaliseren en zorgen voor een betrouwbare en veilige rijervaring. Regelmatig onderhoud en aandacht voor waarschuwingssignalen helpen je om grotere problemen te voorkomen en de levensduur van je auto te verlengen.

Conclusie: Alternatieven bij dure reparatie van je auto

Wel of niet repareren autoHet repareren van je auto kan duur zijn, vooral bij complexe problemen zoals motorschade. Je moet overwegen of de reparatie de moeite waard is, of dat er betere alternatieven zijn. Hier zijn enkele overwegingen en alternatieven:

Wanneer Wel repareren?

Wanneer Niet repareren?

Alternatief: Verkoop aan een Exporteur

Opkoper kapotte auto'sWanneer dure autoreparaties onvermijdelijk lijken, biedt schadeautoopkoper.be een aantrekkelijk alternatief. In plaats van hoge kosten te maken voor reparaties, kun je je beschadigde voertuig eenvoudig en snel verkopen. Wij kopen auto’s in alle condities, zelfs als ze ernstig beschadigd zijn.

Waarom kiezen voor schadeautoopkoper.be?

Maak een einde aan de zorgen en kosten van dure reparaties. Verkoop je schadeauto vandaag nog!

Ontvang Nu Een Bod

 • P. Willemsen – PuursP. Willemsen – Puurs

  Mijn Renault Scenic verkocht met motor die stuk is. Afspraken die gemaakt zijn via telefoon, zijn bevestigd via mail. Kan dit bedrijf aan iedereen aanraden. Neem gerust contact op vooraleer U het bod van uw garagehouder aanvaardt. Met vriendelijke groet, P. Willemsen

 • Marc Geerts – OudenaardeMarc Geerts – Oudenaarde

  Verkoop wagen met schade werd op een correcte afgehandeld. Afspraken en tijdstip van afhaling zijn conform. Ik ben uiterst tevreden van de service. Een aanrader. Marc Geerts

 • Roy – ZedelgemRoy – Zedelgem

  Ik kan niet anders dan onderstaande reacties be-amen. Snelle en correcte service -> zelfs in het weekeinde! Ophaal en betaling geheel volgens afspraak. Bravo! Grotjes, Roy

 • Verbeke Carla – OosterzeleVerbeke Carla – Oosterzele

  Top! Een vlotte en correcte afhandeling… voor een snelle verkoop voor de juiste prijs kan ik schadeautoopkoper zeker aanbevelen!!! De mensen die langskwamen waren stipt op het afgesproken uur en zeer vriendelijk! Mvg, Verbeke Carla

 • Winkeler G – Turnhout

  Goede, correcte en snelle afhandeling. Heel klantvriendelijke omgang. Geld reeds overgemaakt voor de afhaling van de wagen. Zeer correcte prijzen. Bedankt voor de vlotte, vriendelijke en correcte afhandeling Vriendelijke groeten Winkeler G

 • Cyril Brink – Sint-NiklaasCyril Brink – Sint-Niklaas

  Het is prettig communiceren en zaken doen met jullie. Bieden een goede en realistische prijs en komen hun afspraken na. Zeker aan te bevelen als je snel van je schadeauto af wilt. Met vriendelijke groet, Cyril Brink

Heeft u nog vragen?

Contact