Gratis100% kosteloos
BetrouwbaarRDW erkend bedrijf
Gratis transportIn heel Nederland en België
Direct GeldBetaling contant of per bank
ProfessioneelVeilig en snel
VeiligAl sinds 2003

Wanneer wel of niet een auto repareren?

auto repareren of verkopenHeeft u een auto met defecten? Moet uw auto gerepareerd worden in verband met motorschade of een kapot onderdeel? U vraagt zich dan waarschijnlijk af of de auto het nog waard is om te repareren. Het antwoord op die vraag hangt af van een aantal factoren. Wilt u weten of u een auto moet repareren of verkopen? In dit blog artikel helpen wij om antwoord te geven op die vraag.

Wanneer wel een auto repareren?

Er zijn een aantal situaties waarin het verstandig is om de auto wel te (laten) repareren. In die gevallen is het namelijk zonde van uw geld om de auto zonder reparatie te verkopen.

1. Tweedehands onderdelen zijn eenvoudig te verkrijgen

Heeft u een oudere auto die nog steeds populair is, dan is het vaak redelijk eenvoudig om tweedehands onderdelen te krijgen. Bijvoorbeeld op internet, maar ook bij autosloperijen koopt u dan voordelig zelf een tweedehands onderdeel. Een ander voordeel van oudere auto’s is dat ze eenvoudiger te repareren zijn. Motoren van nieuwe auto’s zijn namelijk helemaal dicht. Dat terwijl bij oudere auto’s alles goed zichtbaar en bereikbaar is.

2. Het is mogelijk om de auto zelf te repareren

Bent u handig en heeft u alleen een nieuw onderdeel nodig voor uw auto? Dan kan het voordelig zijn om zelf de handen vuil te maken. Vaak zijn bij reparaties vooral de werkuren kostbaar. Kunt u het onderdeel redelijk eenvoudig vervangen of is het onderdeel goed toegankelijk? Dan kan het kijken van een tutorial op YouTube genoeg zijn om flink wat kosten te besparen.

3. De reparatiekosten zijn lager dan de waardevermindering

Moet de auto gerepareerd worden door een garage? Dan is het handig om te weten of die reparatie de waarde van de auto wel genoeg omhoog brengt. Stel dat een vergelijkbare auto zonder schade een dagwaarde heeft van 5.000 euro. De schade aan uw auto kost ongeveer duizend euro aan reparatiekosten. Dat betekent dat de huidige waarde van de auto met schade 4.000 euro moet zijn. Is de auto op dit moment minder toch dan 4.000 euro waard, maar verwacht u dat de waarde na reparatie 5.000 euro wordt? Dan is het dus juist goed om te de auto te repareren.

Is de waarde van de auto met schade 4.500 euro en na reparatie nog steeds maar 5.000? Dan kunt u de auto beter niet laten repareren. Want als de waarde na een reparatie van 1000 euro maar 500 euro stijgt, verliest u dus 500 euro. Helaas is deze situatie zeldzaam. Vaak zijn de reparatiekosten zo hoog, dat u zelfs na de reparatie van de auto nog steeds geld verliest.

Wanneer een auto niet meer repareren?

Vervolgens zijn er ook een aantal redenen om de auto niet meer te repareren. Hieronder zie u welke dat zijn.

1. Reparatiekosten zijn te duur

Sommige reparaties kosten enorm veel geld. Een defect aan de motor kost bijvoorbeeld al snel honderden euro’s. Maar ook een aanrijding zorgt voor veel kosten. Vaak kunt u dan ook beter de schadeauto verkopen. Het vervangen van meerdere onderdelen en het repareren van meerdere schades kost waarschijnlijk meer dan de auto bij verkoop oplevert. Daarnaast zijn deze uitgaven ook een flinke uitgave voor uw portemonnee. Niet iedereen wil of kan die hoge kosten meteen betalen.

motorschade reparatie

2. U verwacht op korte termijn ook andere reparaties

Heeft u een oudere auto? Is het onderhoud aan uw auto niet altijd even goed bijgehouden? Dan komen er waarschijnlijk binnenkort meerdere reparaties aan. Als er één onderdeel stuk gaat, volgen er vaak al snel andere onderdelen. Bedenk ook hoe het zit met de aandrijfriem en andere periodieke reparaties? Dit soort kosten kunnen ervoor zorgen dat u na de eerste dure reparatie alsnog honderden euro’s extra kwijt bent.

Ook met een nieuwere auto kunnen dure reparaties dichterbij zijn dan u denkt. Schadeautoopkoper.be heeft meer dan 15 jaar ervaring in het opkopen van kapotte auto’s. Wij weten inmiddels dat de leeftijd van een auto niet altijd iets zegt over de de betrouwbaarheid van een auto. Veel automerken zijn gevoelig voor bepaalde defecten, die soms al binnen enkele jaren zorgen voor hoge kosten.

Export een goed alternatief

U kunt ook uw auto verkopen aan export bedrijven zoals schadeautopkoper.be. Wilt u de auto niet meer repareren door de hoge kosten, of wilt u graag zo snel mogelijk van de auto af? Door uw auto te verkopen aan een exporteur zoals wij, blijft de waarde altijd hoog. Zelfs zonder dat u de auto eerst laat repareren. Dat komt omdat de prijzen voor reparaties in het buitenland een stuk lager zijn.

export auto opkoper

Gaan we bij uw auto de waarde bepalen, dan houden we dus altijd rekening met lagere reparatiekosten. Daardoor komen wij dus vrijwel altijd met een hoger bod dan een lokale dealer of particuliere koper.

Hoe kan ik mijn auto verkopen aan schadeautoopkoper.be?

Schadeautoopkoper koopt vrijwel alle auto’s met een bouwjaar vanaf 2007. Vraagt u zich af hoe u de verkoop voor export werkt? Hieronder ziet u hoe eenvoudig het is om een defecte auto te verkopen.

  1. U stuurt alle informatie over de auto op via het bovenstaande formulier. Wij taxeren dan gratis en vrijblijvend uw auto.
  2. We nemen contact op en doen een bod op uw auto. U bepaalt dan zelf of u de auto aan ons wilt verkopen.
  3. Gaat u akkoord met ons bod? We storten dan direct het geld op uw rekening. We maken ook een afspraak wanneer we de auto op komen halen. We kunnen indien gewenst ook contant geld meenemen tijdens het ophalen.
  4. We halen uw auto gratis voor de deur op. We nemen een aantal belangrijke papieren door en we takelen de auto op. Binnen enkele minuten bent u voorgoed van de probleemauto af.

Wilt u een auto verkopen zonder de schade eerst te repareren? Verkoopt u de auto het liefst vandaag nog? Laat ons helpen om uw probleem op te lossen.

Vul het bovenstaande formulier in met alle gegevens over de auto. We nemen dan direct contact op met een bod op uw auto. Heeft u nog andere vragen? Bel ons op 011-988387, of mail naar info@schadeautoopkoper.be.

Opel Astra – Boechout Opel Astra – Boechout

Ik kon mijn beschadigde wagen op een snelle en professionele wijze via deze website verkopen. Uitermate nette en correcte afhandeling. Op tijd en op maat, Bjorn Everaert

Renault Megane – Gent Renault Megane – Gent

De aanrader ! Heb mijn schadewagen van 5 jaar oud bij deze inkoop bedrijf verkocht. Ze werken snel en correct. Nogmaals bedankt. Groeten Stefaan Cuyvers

Chevrolet Cruze – Hasselt Chevrolet Cruze – Hasselt

Ik ben zeer tevreden over de service van deze bedrijf. Goede en snelle afhandeling en komen hun afspraken na. Met vriendelijke groeten P.Berkhout

Heeft u nog vragen?