Gratis100% kosteloos
BetrouwbaarRDW erkend bedrijf
Gratis transportIn heel Nederland en België
Direct GeldBetaling contant of per bank
ProfessioneelVeilig en snel
VeiligAl sinds 2003

Schadewagen verkopen? Tips en advies om er de beste prijs voor te krijgen!

Ondanks de technologische vooruitgang in de 21e eeuw is het autofabrikanten nog steeds niet gelukt een wagen te ontwerpen die niet defect gaat. Vaak kunnen kapotte auto’s aanvankelijke nog wel gerepareerd worden, maar er komt een moment waarop de kosten voor reparatie echt te hoog worden. U doet er dan goed aan uw oude auto te verkopen. Maar hoe? Wie koopt mijn schadewagen? En wat is de waarde van mijn schadeauto? Met deze 5 handige tips helpen we u op weg.

Tip 1: Besef dat uw kapotte auto waarde heeft

Het is gebruikelijk om dingen die kapot zijn weg te gooien. Wat moet u ook met die oude en kapotte spullen? Ze staan alleen maar in de weg. Besef echter dat een kapotte wagen niet is als een gebroken glas of een paar oude schoenen. Een schadeauto is geld waard. Geef hem dus niet zo maar weg of verkoop hem niet aan de eerste de beste!

waarde van schadewagen

Tip 2: Probeer stap voor stap de waarde van uw defecte wagen te achterhalen

Wie weet wat de waarde is van hetgeen dat hij verkoopt staat sterker in zijn schoenen bij een onderhandeling en zal niet zo snel opgelicht worden. Maar, zo zult u zich afvragen, hoe bepaal ik die waarde dan? Wat krijg ik voor mijn schade auto?

U kunt heel snel en eenvoudig uw wagen gratis laten taxeren door ons inkoopformulier elders op deze pagina in te vullen. Of, als u wat meer tijd heeft en liever zelf een onafhankelijk onderzoekje doet, kunt u de volgende stappen ondernemen om tot een waardebepaling van uw schadeauto te komen.

Stap 1
Om te beginnen dient u zich te beseffen dat de waarde van een defecte auto in principe heel eenvoudig tot stand komt. Dit is namelijk de dagwaarde van de auto (in goede staat) met de reparatiekosten die nodig zijn om het defect te verhelpen ervan afgetrokken. Of in formule:

Waarde van een defecte auto = gemiddelde dagwaarde – reparatiekosten

Stel bijvoorbeeld dat de gemiddelde dagwaarde van uw auto (in goede staat) 5000 euro is en dat het 1000 euro kost om deze te laten repareren. Dan is uw defecte auto 5000 – 1000 = 4000 euro waard.

schadewagen verkopen

Stap 2
Vervolgens gaat u op zoek naar de gemiddelde dagwaarde van uw type en model op het internet. Bezoek 2 tot 3 autoverkoopsites en ga op zoek naar uw eigen model auto. Let daarbij ook op bouwjaar, kilometerstand, motortype, eventuele lichte schade en de algemene conditie. Zo krijgt u een beeld van de waarde van uw auto wanneer deze nog goed zou rijden.

Stap 3
Onderzoek wat de reparatie van uw wagen zou gaan kosten. Bel een garage of een lokale merkdealer en vraag om een reparatieofferte. Ga ondertussen op internet op zoek naar de tweedehands onderdelen die u nodig heeft voor uw auto (bijvoorbeeld een motor of nieuwe transmissie). Neem dan de kosten van die onderdelen, tel die bij het werkloon voor de reparatie op en vergeet ook niet om eventuele transportkosten van en naar de garage door te berekenen.

Stap 4
Bereken de waarde van uw schadeauto! Neem dus de dagwaarde uit stap 2 en trek daar de reparatiekosten uit stap 3 van af. Het bedrag dat u vindt is de waarde van uw kapotte auto.

Tip 3: Bedenk hoeveel tijd en moeite u eraan kwijt wilt zijn

Een wijs man zei ooit: “tijd is geld”. Bedenk dus hoeveel tijd u wilt steken in het verkopen van uw schadeauto. Bent u koning van België? Dan krijgt u zo’n 1500 euro per uur en kunt u zich dus beter bezighouden met zaken die het landsbelang beter dienen.

Heeft u echter zeeën van tijd of ziet u het als een soort sport om zoveel mogelijk geld te verdienen met uw oude auto? Dan kunt het beste op zoek gaan naar een particuliere koper. U kunt een advertentie aanmaken en uw auto proberen te verkopen op een online marktplaats. Kijk dan wel uit voor ‘incognito opkopers’. Dit zijn professionele opkopers die zich voordoen als particulieren. Meestal bieden ze heel hoog, vinden dan bij inspectie een ‘defect’ en proberen u wijs te maken dat uw auto bijna niets meer waard is. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, maar dit terzijde. Over het algemeen gaat hier ook behoorlijk wat tijd in zitten. Het maken van een advertentie met goede foto’s (van een blinkende auto, schoon, goede belichting, etc.) en een mooie omschrijving kan behoorlijk tijdrovend zijn.

Een andere optie is uw auto aanmelden bij een veiling voor schadewagens. Dit is spannend en als u geluk heeft is er op het juiste moment een rijke koper actief op zoek naar uw schadewagen. Als u pech heeft krijgt u echter vrijwel niets! Dit is dus vooral voor mensen die ervan houden om een gokje te wagen.

Tip 4: Verkoop uw auto aan een opkoper van schadewagens

Wanneer u snel en eenvoudig zonder zorgen uw auto voor een goed bedrag wilt verkopen dan is er eigenlijk maar één goede optie: verkoop uw schadewagen aan een gespecialiseerde opkoper zoals schadeautoopkoper.be. Wij werken samen met een groot aantal professionals in Oost-Europa die relatief goedkoop een kapotte auto kunnen repareren. Aangezien de gemiddelde dagwaarde van een auto daar niet anders is dan hier, maar de reparatiekosten dus veel lager zijn, kunnen we aan hen een schadeauto verkopen voor een prijs die u hier niet zult krijgen!

mijn schadeauto verkopen

Deze prijs berekenen we door aan u. Zo krijgt u ook een heel mooi bedrag voor uw wagen en profiteert u van:

  • Gratis snelle taxatie
  • Gratis ophaalservice
  • Al het papierwerk doen wij voor u. Zo houdt u tijd over voor wat u belangrijk vindt!

Tip 5: Verkoop uw oude auto direct!

Wilt u direct veel geld verdienen aan uw oude wagen met schade of defecten? Vul dan nu gratis en geheel vrijblijvend ons schadeauto-inkoopformulier in. Vaak kunnen onze schade-experts binnen een dag uw wagen taxeren en brengen wij een bod uit. Accepteert u dit bod, dan is uw auto verkocht en krijgt u het geld direct op uw rekening!

Heeft u vragen? Of verkoopt u uw schadeauto liever via de mail? U kunt ons altijd bereiken op info@schadeautoopkoper.be of (011) 98-83-87. Wij beantwoorden met plezier al uw vragen kunnen ook vrijblijvend advies geven over wat u het best met uw wagen kunt doen.

Opel Astra – Boechout Opel Astra – Boechout

Ik kon mijn beschadigde wagen op een snelle en professionele wijze via deze website verkopen. Uitermate nette en correcte afhandeling. Op tijd en op maat, Bjorn Everaert

Renault Megane – Gent Renault Megane – Gent

De aanrader ! Heb mijn schadewagen van 5 jaar oud bij deze inkoop bedrijf verkocht. Ze werken snel en correct. Nogmaals bedankt. Groeten Stefaan Cuyvers

Chevrolet Cruze – Hasselt Chevrolet Cruze – Hasselt

Ik ben zeer tevreden over de service van deze bedrijf. Goede en snelle afhandeling en komen hun afspraken na. Met vriendelijke groeten P.Berkhout

Heeft u nog vragen?