Gratis100% kosteloos
BetrouwbaarRDW erkend bedrijf
Gratis transportIn heel Nederland en België
Direct GeldBetaling contant of per bank
ProfessioneelVeilig en snel
VeiligAl sinds 2003

Auto repareren of verkopen? – Bepaal het stap voor stap!

Ken je dat? Je auto lijkt vaker in de garage te staan dan op je eigen oprit. En er komt weer een grote reparatie aan, want je bent tegen een paaltje gereden. Je hebt het wel een beetje gehad met geld gooien in de bodemloze put die je auto lijkt te zijn geworden.Je vraagt je af wat je moet doen met je auto: is het laten repareren van mijn auto het nog waard? Wanneer moet ik mijn auto vervangen? Moet ik repareren of verkopen en dan een nieuwe kopen?

Het zijn moeilijke vragen. Des te meer omdat het nogal uitmaakt in je portemonnee als het je lukt het goede antwoord te vinden. Is het zo moeilijk dan om uit te vinden wanneer het niet meer waard is een auto te laten repareren? Nee hoor, en zeker niet als je deze stappen volgt:

Stap 1: Bepaal de dagwaarde van je auto

waarde van schadewagen

Op internet staan er overal auto’s te koop. Grote kans dus dat iemand aanbiedt wat jij ook in de garage hebt staan. Zoek een paar advertenties van jouw type auto in goede staat en neem de gemiddelde prijs. Je kunt ervan uitgaan dat dit bedrag ongeveer de waarde van jouw auto zal zijn na reparatie.

Stap 2: Ga na hoeveel de reparatie kost

Dit is simpel: ga naar je garage en vraag om een offerte voor de reparatie. Als je kosten wilt sparen, kun je zelf op zoek gaan naar onderdelen en ze op internet bestellen. Dit kan soms heel wat schelen!

Hoe Betrouwbare uw Garage

Stap 3: Bepaal de waarde van je auto

De waarde van een schadeauto bereken je door de reparatiekosten van de dagwaarde van de auto af te trekken. Een voorbeeld: je hebt op internet gekeken en zag jouw type auto in goede staat voor 5000 euro te koop staan. Een reparatie kost 1000 euro. Dan is de waarde van jouw auto dus 5000 – 1000 = 4000 euro.

Stap 4: Repareren vs vervangen: bepaal de waarde van je auto voor export

Houd je bij stap 3 niks over? Dus zijn de reparatiekosten hoger dan de dagwaarde van je auto? Dan moet je je auto natuurlijk direct verkopen voor export. Hier wordt zo’n auto total loss verklaard, maar in landen in Oost-Europa kan zo’n wagen nog aardig wat opbrengen, vanwege de lagere reparatiekosten daar.

Maar stel nu dat je nog auto ook hier in België nog wel wat waard is. Wanneer moet je dan een auto vervangen? Om hierachter te komen ga je naar https://schadeautoopkoper.be/. Hier kun je gratis en vrijblijvend je auto laten taxeren voor export. Je vult het inkoopformulier in en vaak weet je binnen een dag wat je auto nog opbrengt voor export.

opkopers export wagens

Stap 5: Auto oplappen of verkopen? Hak de knoop door!

Is mijn auto het waard om te repareren? Daar kunnen we nu een goed antwoord op geven. Is de waarde van je auto die je hebt gevonden in stap 3 lager dan de waarde van je auto voor export (stap 4)? Verkoop hem dan: ga in op het bod dat je krijgt en vervang je auto door een andere. Is de waarde van je auto hoger dan de prijs die je krijgt voor export? Laat hem dan repareren! Houd er wel rekening mee dat een schadeauto sneller opnieuw kapot zal gaan dan een wagen in goede staat. Wanneer de dagwaarde en de waarde voor export dus ongeveer gelijk zijn, is het slim om hem toch te verkopen om toekomstige kosten te vermijden.

Opel Astra – Boechout Opel Astra – Boechout

Ik kon mijn beschadigde wagen op een snelle en professionele wijze via deze website verkopen. Uitermate nette en correcte afhandeling. Op tijd en op maat, Bjorn Everaert

Renault Megane – Gent Renault Megane – Gent

De aanrader ! Heb mijn schadewagen van 5 jaar oud bij deze inkoop bedrijf verkocht. Ze werken snel en correct. Nogmaals bedankt. Groeten Stefaan Cuyvers

Chevrolet Cruze – Hasselt Chevrolet Cruze – Hasselt

Ik ben zeer tevreden over de service van deze bedrijf. Goede en snelle afhandeling en komen hun afspraken na. Met vriendelijke groeten P.Berkhout

Heeft u nog vragen?